29/06/2016- Werfzone Arsenaal mag dan wel de kleinste site zijn, de ruwbouw van de Spoorbypass en Tangent gaat zienderogen vooruit. Naast het trein- en autoinfrastructuur, krijgen ook de fietsers en voetganger een nieuwe verbinding vanaf de fiets-o-strade in Nekkerspoel tot aan de Brusselsesteenweg. Ter hoogte van de kruising Leuvensesteenweg- Tangent komt er een uniek bouwwerk: de Fietspuzzel.

De Fietspuzzel zorgt voor een comfortabele en veilige kruising van de Leuvensesteenweg met de Tangent. Dit is voor Vlaanderen een unieke constructie. Dankzij de Fietspuzzel
komen er voor voetgangers en fietsers uit de wijk Arsenaal nieuwe rechtstreekse verbindingen met het station en met het Dijlepad. Waar nodig krijgt de Fietspuzzel akoestische panelen om het geluid en de inkijk bij buurtbewoners te beperken.

 

Vooraleer we gebruik kunnen maken van de Fietspuzzel, staat er nog een hoop werk voor de boeg.

2017

In maart start de aannemer met het verleggen van de nutsleidingen aan de kant van de even nummers op de Leuvensesteenweg. In augustus start men met de de bouw van de Fietspuzzel.

2018

In februari verlegt de aannemer de nutsleidingen aan de kant van de oneven nummers op de Leuvensesteenweg. In december wordt de Fietspuzzel afgewerkt. In 2019 zijn de Tangent, Spoorbypass en Fietspuzzel klaar.

HINDER?!

Alle data zijn afhankelijk van de uitvoeringsplanning van de aannemer. De bereikbaarheid van de woningen te voet blijft altijd gegarandeerd alsook de doorgang voor voetgangers en fietsers. Er zal wel sterke hinder voor gemotoriseerd verkeer. Nachtwerk wordt zeer uitzonderlijk.

INFOAVOND

De bewoners van de Wagonstraat en het begin van de Leuvensesteenweg zullen de naaste buren worden van de Fietspuzzel. Zij hebben dan ook veel vragen over de nieuwe bouwwerken. Om op al hun vragen antwoord te geven, organiseerde het Communicatieteam een infoavond op de werfzone Arsenaal. Ook architect Sam Haccour gaf tekst en uitleg.

Ben je ook benieuwd naar de gedetailleerde plannen en maquette van de Fietspuzzel? Kom dan naar ons infopunt en stel je vragen.

 

Copyright © 2013 Mechelen in beweging.    Login Klankbordgroep / PersWebdesign door WebMamba.