Heb je de openwerfdag van Mechelen in Beweging gemist? Dan kan je nog steeds een uniek bezoek brengen langs de grootste werf van Mechelen. Een stadsgids neemt je gedurende twee uur mee langs de  blikvangers van het stationsproject. Zowel individuelen als groepen kunnen zich inschrijven bij de dienst Toerisme van de stad Mechelen.

Enkele blikvangers:

INFOPUNT met maquette

Wat is een Spoorbypass, Fietspuzzel en waar komt de Tangent juist te liggen? Vooraleer je op stap gaat, krijgt de groep een woordje uitleg bij de 6m lange projectmaquette. 

PANORAMA op de bouw van de ondergrondse parking

Vanop spoor 10 krijg een uitgestrekt zicht op de hele werfzone van het station. De uitgraaf - en opbouwwerken, het verschoven oudste spoorweggebouw van België, alles speelt zich af voor je neus.Ook via de weg door het containerpad heb je een uitstekend zicht op de werfactiviteiten.

DE TANGENTTUNNEL aan de Colomalaan en Leuvense Vaart

Ook aan de Leuvense Vaart kan je een straf staaltje bouwkunde ontdekken. De ingenieurs kozen voor een gegraven in plaats van een geboorde tunnel aan de Leuvense Vaart. Aan de vaartzijdes zag je het afgelopen jaar hoe ze telkens werden afgedamd, drooggelegd en uitgegraven. Nu bouwt de aannemer de brughoofden van de spoorbypass. In het voorjaar van 2017 wordt de stalen brug in stukken aangeleverd en gemonteerd.

Inschrijven voor de stationswandeling:
dienst Toerisme Mechelen A- Hallestraat 2-4-6
2800 Mechelen
T+32 70 22 00 08
E- Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.uitinmechelen.be 

Copyright © 2013 Mechelen in beweging.    Login Klankbordgroep / PersWebdesign door WebMamba.