22/11/2019- Aan het Koning Albertplein in Mechelen wordt vanaf maandag 25 november gestart met de bouw van een tijdelijk Fietspunt. Het huidige Fietspunt maakt immers deel uit van het stationsgebouw, dat vanaf volgend voorjaar gesloopt wordt. Om de constructie van het Fietspunt mogelijk te maken, is het verwijderen van zwerffietsen noodzakelijk.

Met de bouw van de tijdelijke lokettenzaal is Mechelen in Beweging inmiddels gestart, maar de prefab bouwelementen voor het nieuwe Fietspunt worden volgende maandagochtend aangevoerd. Ze worden op het verhoogde gedeelte tussen de rotonde voor het station en het Postzegelviaduct geplaatst. Daar werden de voorbije dagen al werfhekken gezet, maar er werd bewust een opening gelaten. Er bevinden zich daar namelijk nog zwerffietsen en die moeten er zeker weg. Er hangen al een week lang waarschuwingsbordjes dat de fietsen weg moeten, maar dat resulteerde nog niet niet gewenste resultaat.  Er zijn nochtans voldoende vrije fietsenrekken onder de Postzegelbrug en aan de Arsenaalzijde van het station.

Daarom zullen alle zwerffietsen die zich maandaochtend nog binnen het hekken bevinden, verwijderd worden, ook al zijn ze slotvast. In een gecoördineerde actie tussen Mechelen in Beweging, het Fietspunt en de politie zullen deze fietsen verwijderd worden. Nadat ze stuk voor stuk gefotografeerd werden, zullen de fietsen in een afgesloten ruimte gestockeerd worden tot de rechtmatige eigenaars ze komen ophalen. Men kan daarvoor contact opnemen met het Fietspunt in het stationsgebouw, dat op weekdagen geopend is van 7u tot 19u. Telefonisch contact kan via het nummer 015/21.27.04.

Copyright © 2013 Mechelen in beweging.    Login Klankbordgroep / PersWebdesign door WebMamba.